Wist-je-dat... de leerlingen van het 7e jaar Scheeps- en Havenwerk ook tal van extra opleidingen volgen tijdens het schooljaar?

De mensen van Rubio Monocoat kwamen gisteren de leerlingen van 5BHB en 5THT vertellen over hun producten om hout af te werken. De leerlingen kregen uitleg over de producten het verwerken ervan. Aansluitend was er een workshop waarbij de leerlingen hun zelfgemaakte werkstukken konden behandelen met de producten van het bedrijf.

Vorige week ging minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in debat met 1.000 middelbare scholieren uit heel België. Twee keer per jaar nodigt hij studenten uit om te luisteren naar en te antwoorden op hun vragen over de Europese Unie. Gitok nam met 12 andere Vlaamse scholen deel aan dit debat in het Egmontpaleis. 

Op 21 november heeft 6 TBW een bezoek gebracht aan Janssens J. en Zonen NV in Sint-Lenaarts. Dit bedrijf verkoopt bouwmaterialen en is gespecialiseerd is in het produceren van betonstenen en stortklaar beton.

Door dit bezoek krijgen de leerlingen een praktisch beeld van hoe betontechnologie in de praktijk wordt toegepast.

Zoals elk jaar was dit weer een zeer leerrijk bezoek.

Op dinsdag 14 november 2017 gingen de klassen 3AW en 4AW (aso wetenschappen) naar de tentoonstelling "Vlaamse bewustwording in de Groote Oorlog". Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Curieus Kalmthout en herdenkt hiermee de vele slachtoffers van Wereldoorlog 1. 

Op vrijdag 10 november zijn de leerlingen van 5 THT op verkenning getrokken langs “Den Doodendraad”.

“Den Doodendraad” volgde de grens tussen België en Nederland en stond onder hoogspanning (2000 volt). Deze draad moest het smokkelen, desertie en doorsturen van spionnen verhinderen.

Aan het station van Heide brachten de leerlingen hulde aan de bevrijders van Kalmthout in 1944.

Het was een leerrijke en sportieve namiddag.

Dit schooljaar werken de leerlingen van 6 TBW, in het kader van hun GIP opdracht, een project in opbouw uit. Het project is gelegen in Kalmthout aan de Kapellensteenweg en wordt gerealiseerd door Algemene bouwonderneming Jos Dejongh.

Op 14 november brachten we met de klas een werfbezoek om de vordering van de werken op te volgen.

Meer dan 20 leerlingen van Gitok zijn duidelijk: ze willen naar een topoverleg in het Europees Parlement in Straatsburg. Daar willen ze, samen met honderden jongeren uit alle EU-lidstaten, praten met Europarlementariërs. Dit alles kadert in het project ‘Euroscola’.

In de nabijheid van onze school bevinden zich tal van nieuwbouwprojecten. In de nieuwe wijk Kalmthout-West hebben de leerlingen van 5BHBA, 5e jaar beroeps houtbewerking A, een bezoek gebracht aan een woning in de ruwbouwfase. Daar kregen de leerlingen een duidelijk beeld van een muuropening en de muuropbouw. Daarnaast zagen ze ook het belang van het correct plaatsen van isolatie. 

Daarna hebben de leerlingen ook zelf de handen uit de mouwen gestoken en de muuropeningen opgemeten. 

Op 10 oktober 2017 volgde de klas 6BHBB, 6e jaar beroeps houtbewerking B, een opleiding 'parket leggen'. De opleiding startte met een theoretisch gedeelte. Daarna moesten de leerlingen zelf de handen uit de mouwen steken. Voor de leerlingen het goed en wel beseften waren ze zelf parketvloeren aan het leggen. Daarna werden deze ook nog netjes afgewerkt en ingeolied.

Ben je benieuwd naar het resultaat? Breng dan zeker een bezoek aan de opendeurdag van 22 april 2018. 

SMARTSCHOOL

Smartschool Eerste Graad
gitok1.smartschool.be

Smartschool Bovenbouw
gitok2.smartschool.be