De overstap van basisschool naar secundair onderwijs is een scharniermoment. Met een scholenbeurs willen bepaalde gemeentes de jongeren een goed gemotiveerde schoolkeuze laten maken. Zij kunnen er immers, samen met hun ouders, kennismaken met de secundaire scholen in de regio. Ook jongeren die na de eerste of tweede graad willen heroriënteren zijn welkom. Elke school heeft een stand waar je terecht kan voor informatie over de werking, visie en de studierichtingen en –mogelijkheden.

Gitok is terug te vinden op volgende scholenbeurzen:

 1. 7 februari 2018 - 16.00 uur - 20.00 uur
  Locatie: Heuvelhal, Heuvelplein 23, 2910 Essen 
 2. 21 februari 2018 
  Locatie: Brasschaat 
 3. 28 februari 2018 - 16.00 uur - 20.00 uur
  Locatie: Zaal Moorland, Sportweg, Stabroek

 

Op dinsdag 3 mei 2016 ging de tweede sportdag van het schooljaar door. Alle leerlingen konden kiezen uit een waaier van sportactiviteiten: zwemmen, skaten, wandelzoektocht, voetbal, mountainbiken, zaalsporten,... Leerlingen en leerkrachten gaven het beste van zichzelf. Bij 'Gitok in de kijker' kan u aan de hand van de foto's bekijken wat ik daarmee bedoel.

Op vrijdagavond werden de lagere scholen waarvan leerlingen bij ons school lopen, uitgenodigd voor de jaarlijkse 'Get together'. Op het programma stond:

 • Welkom en aperitief
 • Toelichting opleidingsstructuur Gitok
 • Kennismaking nieuwbouw
 • Bespreking van de studieresultaten van de leerlingen

De feedback die lagere scholen krijgen bij het bespreken van de studieresultaten van hun oudleerlingen betekent voor de beide partijen een schat aan informatie om de onderlinge samenwerking nog te verbeteren.

Onze jaarlijkse 'Week tegen Pesten' werd op vrijdag 5 februarii afgesloten met de actie 'Kleur tegen Pesten'. Het resultaat? Best even naar de foto's kijken! Volgens welingelichte bron werd zelfs het nieuwe K3 op ons schooldomein waargenomen.

Voortgekomen uit het 'thema gezondheid' spenderen we voor het tweede jaar op rij tijdens de gezellige refterdag aandacht aan gezonde voeding: op dinsdag 12 januari 2016 voor de tweedejaars en op donderdag 14 januari 2016 voor de eerstejaars. Dit is een project dat aangeboden wordt door de Vlaamse Overheid via de netwerkorganisatie LOGO Antwerpen, het Lokaal GezondheidsOverleg.

Voor de aangename omgeving zorgt ons personeel met behulp van enkele leerlingen. ’s Middags krijgen alle leerlingen soep aangeboden van de school. Aan de ouders vragen we dan om een gezonde maaltijd te voorzien voor hun kind. Ouders krijgen ook een folder aangeboden, boordevol tips om een gezonde en toch lekker gevulde brooddoos mee te geven.

De zenuwen stonden weer strak gespannen op de eerste schooldag. Voor onze tweedejaars was het opnieuw thuiskomen, maar voor onze kersverse eerstejaars was de stap naar de grote school een feit. Door iedereen warm te ontvangen was de eerste spanning al snel vergeten. De eerstejaars kregen uitgebreid de tijd om kennis te maken met hun klasgenoten, de leerkrachten en het domein. Het ijs was al snel gebroken!

Bij 'Gitok in de kijker' kan u nog tal van andere activiteiten terugvinden die doorgingen op Gitok eerste graad, veel plezier bij het bekijken van de foto's!

SMARTSCHOOL

Smartschool Eerste Graad
gitok1.smartschool.be

Smartschool Bovenbouw
gitok2.smartschool.be