Stem staat voor Science (natuurwetenschappen), Technology (technologie), Engineering en Mathematics (wiskunde). Natuurwetenschappen, techniek en wiskunde worden natuurlijk op elke school gegeven. Wij onderscheiden ons van andere scholen door sterk in te zetten op de E van engineering. Via projecten in verschillende vakken worden onze leerlingen uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan en de opgedane kennis uit de lessen wiskunde, natuurwetenschappen en techniek ook om te zetten in concrete toepassingen. Dit is niet alleen enorm leerrijk, maar ook supertof voor de leerlingen!

Sinds een paar jaar worden de STEM-richtingen vanuit de overheid sterk gepromoot omdat deze profielen erg gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. We voelden toen meteen aan dat dit etiket perfect paste bij onze school. We hadden immers al jaren geïnvesteerd in de juiste expertise en infrastructuur om onze leerlingen wegwijs te maken in de wereld van wetenschap en techniek.

Om een pestprobleem op te lossen, is de eerste stap zicht krijgen op de situatie. Omdat de eerste graad afgescheiden zit van de hogere jaren, is bij ons op school ieders gezicht bekend. Dat zorgt er ook voor dat leerlingen makkelijk contact kunnen opnemen met de leerlingbegeleiding of klassenleraar. Zij gaan altijd samen met de leerling op zoek naar een oplossing.

Om al onze leerlingen te sensibiliseren om op te komen tegen pesten, organiseren we ook jaarlijks een week tegen pesten. Via toneelstukken, videofragmenten en enquêtes bespreken we pestgedrag met al onze leerlingen.

Al onze leerlingen starten met een brede basiszorg. Dit wil zeggen dat wij iedereen zoveel mogelijk kansen willen bieden. Na de inschrijving vragen wij alle mogelijke informatie over onze nieuwe leerling op uit de lagere school en bij de ouders. We kiezen er wel voor om onze leerlingen eerst zelf te leren kennen alvorens we extra ondersteuning aanbieden. In de loop van oktober bespreken we op de klassenraad hoe we elke leerling op maat kunnen begeleiden. Na de klassenraden volgt er een oudercontact, waarin dit verder wordt besproken.

In het basispakket van de A-stroom wordt 4u wiskunde aangeboden.  Wij hebben ervoor gekozen hier nog een 5de lesuur aan toe te voegen. Tijdens dit lesuur wordt er in kleinere groepen gewerkt waarin sterkere leerlingen uitgedaagd worden om moeilijke wiskundige problemen op te lossen. Andere leerlingen krijgen tijdens dit uur de kans om de geziene leerstof op eigen tempo te herhalen.

 • We zijn een échte STEM-school met de nodige infrastructuur en ervaren leerkrachten.
 • We zijn een graadschool. Omdat de eerste graad bij ons apart is, gebeurt de overgang van lagere school naar middelbaar hier stapsgewijs. Voor onze leerlingen naar Gitok bovenbouw gaan, zijn ze alweer twee jaar ouder.
 • Gitok is een domeinschool.  Dat wil zeggen dat we onder één dak leerlingen voorbereiden om verder te studeren aan een universiteit of hogeschool of klaarstomen voor de arbeidsmarkt.
 • We hebben een bruisend leerkrachtenteam met een hart voor de school en onze leerlingen.
 • De ligging: onze school ligt te midden van een bosrijk gebied, maar toch vlak bij het station. Sommige bussen stoppen op het schooldomein, andere vlakbij. Ook met de fiets is onze school veilig bereikbaar.

Aan de start van het schooljaar krijgen beide ouders een co-account voor Smartschool.  Zo hebben zij steeds toegang tot de punten en de schoolagenda van hun zoon of dochter.

Afspraken i.v.m. facturatie kunnen gemaakt worden met het secretariaat.

 • Met de fiets: de sportievelingen die willen fietsen, kunnen dat altijd doen via een veilige route. Aan de Kapellensteenweg, de drukke baan bij onze school, staat zowel ’s morgens als ’s avonds een gemachtigd opzichter klaar om de leerlingen veilig over te laten steken.
   
 • Met de trein: Onze school ligt op ongeveer een halve kilometer van het station van Heide. Leerlingen die de trein nemen, kunnen daarna makkelijk tot aan de school stappen. Aan de drukke baan staat een gemachtigd opzichter klaar om hen veilig over te laten steken.
   
 • Met de bus: Ook met de bus is onze school vlot bereikbaar. Sommige bussen stoppen op het schooldomein, andere vlakbij.

          Lijn 442: Sint-Lenaarts – Wuustwezel / Gooreind – Kalmthout
          Lijn 443: Sint-Job – Kalmthout
          Lijn 445: Brasschaat – Kalmthout
          Lijn 670: Essen – Kapellen (Merksem)
          Lijn 671: Zandvliet – Stabroek – Kalmthout
   
 • Met de auto: Er is parkeermogelijkheid bij onze school.

Tijdens de middagpauze kan elke leerling een activiteit op maat kiezen. Sommige leerlingen verkiezen om wat te praten op een picknickbank, anderen kiezen om te basketballen of verzamelen zich bij de kaatsmuur. Er worden elke middag voetbalwedstrijden georganiseerd op de speelplaats en ook in de sporthal worden middagsporten aangeboden.

In de computerklas kan je nog wat verder werken aan je huistaken of je les herhalen. Je kan ook naar de leeshoek om er rustig een boek te lezen. Kortom, er is voor iedereen een bezigheid op maat!

In de A-stroom zitten onze leerlingen met maximum 24 in een klas.

In de B-stroom is het maximum vastgesteld op 15 leerlingen.

Terug naar het overzicht

Smartschool

Smartschool Eerste Graad
gitok1.smartschool.be

Smartschool Bovenbouw
gitok2.smartschool.be