Campagne 2017
 

Campagne 2017

ONS STEM DNA maakt niemand na

Interesse in wetenschappen en wiskunde?

Wat mag je van ons verwachten?

Lijkt dit alles je wel wat?

 

Download flyer

 

 

Campagne 2016
 

Campagne 2016

WAT ALS... jongens meisjes waren?

Wat als…

> meer meisjes zouden kiezen voor een domeinschool voor wetenschap en techniek?

> een school een gamma studierichtingen inricht van aso – (moderne) wetenschappen – over tso tot bso met een ongelooflijk aanbod aan wiskunde, wetenschappen, techniek en technologie?

 

Dan…

# zouden knelpuntberoepen eindelijk ingevuld geraken!

# zou de discussie over gelijk loon voor gelijk werk stoppen!

# zou STEM een socialer gezicht krijgen!

# zou techniek en technologie echt van iedereen zijn!

 

 

Campagne 2015-2014
 

Campagne 2014 en 2015

Alle koppen bijeen!

Kop op wetenschap en techniek!

GEDAAN MET KEUZESTRESS!

Door het Gitokaanbod vanaf de eerste graad te verbreden, komen we tegemoet aan twee belangrijke noden: ten eerste de oriëntatie van 12-jarigen nog verbeteren en ten tweede volop inzetten op het STEM-actieplan van de overheid (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Beide zitten verwerkt in de voorziene onderwijshervormingen. Jongeren moeten volop inzetten op hun talenten, los van de klassieke scholenindeling. Wie kiest voor een domeinschool Wetenschap en Techniek, hoeft niet direct te beslissen hoe theoretisch, technisch of praktisch zijn/haar studieloopbaan zal verlopen. Later universiteit, hogeschool of ineens naar de arbeidsmarkt: nog tijd zat. Maar één ding is zeker: elke studierichting in diezelfde school heeft in zich die kern van wetenschap en techniek!

Wat biedt STEM meer?

Waar het klassieke aso zeker sterk was in de S en M (Science – Mathematics), ontbrak het hen aan de T en E (Technology – Engineering). Die tweespalt valt weg met de nieuwe domeinschool voor Wetenschap en Techniek. Vanaf 12 jaar zit de jongere die interesse heeft in en aanleg heeft voor wiskunde, exacte wetenschappen, technologie, mechanica, elektriciteit, bouwkunde, engineering, … op zijn plek in Gitok. En dit zonder hypotheek op verder studeren. Met Gitok maak je een positieve keuze voor een bredere kijk op de toekomst!

Neemt Gitok afstand van zijn imago van industriegerichte tso/bso-school?

Absoluut niet: het huidig tso-studieaanbod wordt zelfs nog uitgebreid met I²CT (Industriële Informatie- en Communicatietechnologie). Maar we zijn wel heel blij dat we ons studieaanbod nu nog kunnen uitbreiden tot op het meest abstracte niveau met Moderne wetenschappen (eerste graad) en Wetenschappen - Wiskunde (tweede en derde graad).

Wat is het verschil tussen aso Moderne wetenschappen en tso Industriële wetenschappen in Gitok?

In Moderne wetenschappen ligt de nadruk duidelijk op wetenschappen en wiskunde, maar ook de studie van de moderne talen neemt een belangrijke plaats in. Bij Industriële wetenschappen zijn wetenschappen en wiskunde even belangrijk, maar daar is het luik techniek en technologie nooit veraf. Beide richtingen bereiden onmiskenbaar voor op master studies.

Zijn talen belangrijk in Wetenschappen (-Wiskunde)?

Talen zijn zeker belangrijk. Meer nog, ze maken (deels) het verschil tussen aso Moderne wetenschappen en tso Industriële wetenschappen. De nadruk ligt natuurlijk op exacte wetenschappen en wiskunde, maar toch kan uw kind nadien nog talen verder studeren, indien het dit wenst.

Moet mijn kind verder studeren na het aso?

Een aso-richting is een doorstroomrichting. Het is niet de bedoeling dat kinderen een doorstroomrichting volgen om vervolgens direct in de arbeidsmarkt in te stromen. Als ze dit willen, kiezen ze beter een arbeidsmarktgerichte richting. Die zal hen hierop veel beter voorbereiden.

Wat kan mijn kind later studeren?

Een kind dat voor Moderne wetenschappen kiest heeft later een ruime keuze aan studiemogelijkheden. Zo kan het bv. een typisch wetenschappelijke vervolgopleiding kiezen zoals een master fysica of chemie, het kan echter even goed beslissen om een andere richting uit te gaan. Een ding staat vast: in een maatschappij als de onze zal er altijd werk zijn voor pientere wetenschappers!

Is het Gitok-team voldoende gekwalificeerd om aso aan te bieden?

Uiteraard! Gitok heeft meer dan voldoende enthousiaste bachelors en masters in huis die een prima opleiding voor uw kind kunnen garanderen. Het team van ingenieurs is een extra troef in onze school, zij kunnen uw kind net dat tikkeltje extra bieden. Klassieke aso scholen hebben wel de S en M uit STEM, Gitok biedt het complete plaatje en de nauwe banden met het bedrijfsleven zijn een extra troef!

Kan mijn kind later naar de universiteit?

Een aso-richting is een doorstroomrichting. Dit betekent dat ze jongeren voorbereidt om verder te studeren. Op Gitok is dit niet anders.

Zal Gitok nog andere aso-richtingen inrichten?

Nee. Gitok profileert zich duidelijk als een domeinschool voor wetenschap en techniek. We blijven trouw aan onze core business en bieden aan waar we duidelijk sterk in zijn. Op die manier kunnen wij kwaliteitsvol onderwijs blijven garanderen.

Is aso op Gitok aso-light?

Uiteraard niet! De overheid legt leerplannen op met daarin eindtermen die scholen moeten bereiken. Deze zijn voor Gitok niet anders. Kijk op www.gitok.be voor onze lessentabellen.

Is Gitok een gemengde school?

Zeker! Jammer genoeg kiezen nog steeds veel te weinig meisjes voor wetenschap en techniek, zowel in het secundair als in het hoger onderwijs. Toch hopen wij door het aanbod in onze eerste graad uit te breiden meer meisjes over de streep te trekken. Zeker als je weet dat vrouwen later op de werkvloer, in een onderzoeksomgeving, in managementsfuncties e.d. een absolute meerwaarde zijn voor de organisatie.

Heeft Gitok wel voldoende ervaring op het vlak van algemene culturele vorming e.d.?

Vaak denkt men dat tso- en bso- leerlingen een soort van cultuurbarbaren zijn. Ten onrechte! Kijk maar naar de programma’s van onze buitenlandse reizen naar bijv. Londen, Venetië, Barcelona, Avignon of naar de talrijke museumbezoeken. Ook hier kan er geschaakt worden tijdens de middagpauze en gaat V-dag niet onopgemerkt voorbij. En dat aanbod zal in de toekomst enkel maar rijker worden!

 

 

Campagne 2013
 

Campagne 2013

Toch wel technisch!

Een technische opleiding biedt meer toekomst dan je denkt

tochweltechnisch.be

 

 

Campagne 2012
 

Campagne 2012

Een genie kiest voor technologie

Te slim voor Gitok? Wat een dom idee!

Bekijk maar snel de lessentabel van het eerste jaar A (voorbereidend op industriële wetenschappen). Met 5u. wiskunde en Nederlands, 4u. Frans en 2u. natuurwetenschappen kun je echt wel alle kanten uit!

Trendy werkpakken én witte boorden.

We hebben ze allebei even hard nodig! Beide kunnen je dresscode worden als afgestudeerde van Gitok!

Een wereld zonder technologie?

Prima (als je de middeleeuwen wil herbeleven)! Van je schoenzool tot bureaustoel, je auto tot het huis waarin je woont, alles is technologie. Geloof je ons niet? Kijk dan naar: www.youtube.com/watch?v=FLBwtd86nus Niet enkel in de medische sector kan je mensen helpen. Wie boort er waterputten? Wie zorgt ervoor dat je met de andere kant van de wereld kan communiceren? Wie maakt beenprotheses? Met technologie kan je de wereld redden!

Niet voor meisjes?!

Al ooit bedacht dat het woord technologie (v) vrouwelijk is? De tijd dat fysieke kracht vereist was in technische beroepen is voorbij! Perslucht, aangepaste apparatuur en robotica maken dat denkwerk het heeft overgenomen. Meisjes hoeven dus niet naar de powertraining als ze zich inschrijven in Gitok. Technoladies kunnen we altijd gebruiken!

Geen werkzekerheid?

Absoluut (als ik al die jobaanbiedingen maar genoeg negeer)! Je zal het geweten hebben als je bij ons afstudeert! Wil je onmiddellijk aan de slag? Geen probleem, goede vakmannen hebben ze ook in crisistijd broodnodig! Ga je liever verder studeren zoals ongeveer de helft van onze Gitokkers doet? Dat kan mits de juiste vooropleiding ook! Wij stomen je klaar om hogere studies aan te kunnen! Je moet ons niet op ons woord geloven: neem een kijkje op de site www.heldenvangitok.be en zie met je eigen ogen wat je voorgangers realiseerden.

Eens gekozen, altijd gekozen? Onzin!

Niet onmiddellijk de juiste keuze gemaakt? Via schakel- en remediëringstrajecten op maat stomen we je klaar voor je nieuwe richting!

14+ en op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Geboeid door wetenschap en technologie?

Ecologie = technologie
Mijn auto rijdt op wind …

Het tropisch regenwoud kan gerust zijn, althans wat Gitok betreft. Wij leren onze leerlingen werken met alternatieven. Ook de elektrische auto heeft geen geheimen voor ons! Geen saaie scheikunde of fysica in onze derde graad: wij werken rond wetenschappelijke projecten!

 

 

Smartschool

Smartschool Eerste Graad
gitok1.smartschool.be

Smartschool Bovenbouw
gitok2.smartschool.be