Deze specialisatie wordt ingericht om je de mogelijkheid te geven niet alleen het diploma van secundair onderwijs te behalen, maar ook om je verder te bekwamen in verwarmingsinstallaties.
Tijdens dit specialisatiejaar doe je veel praktijkervaring op.Eerder verworven kennis over brandertechnologie, elektriciteit, elektronica, regel- en installatietechnieken wordt verder uitgediept.
Je bekwaamt je niet enkel op het vlak van traditionele verwarmingsinstallaties, maar ook over alternatieve/actuele verwarmingstechnieken die minder vaak voorkomen. 
Denk maar aan: verwarming met zonnepanelen, warmtepompen.
Als je je bekwaamt in moderne brandertechnieken, branderafstelling en regeltechnieken, kan je erkende certificaat behalen van kwalificatie in verbrandingscontrole en onderhoud van gasinstallaties. Deze certificaten zijn zeker een troef bij de overstap naar de beroepswereld.

Op het einde van het schooljaar leggen de leerlingen van het 3de leerjaar van de 3de graad een geĆÆntegreerde proef af (GIP).

Om kennis te kunnen maken met de bedrijfscultuur, hebben de leerlingen van dit eindjaar een stageperiode van 2 maal 2 weken.

Wat kan je behalen na de 3de graad
-              Diploma van secundair onderwijs

lessentabel 3de graad bso specialisatiejaar verwarmingsinstallaties

Vooropleiding
De logische vooropleiding is de 3de graad Centrale verwarming en Sanitaire installaties bso.

 

Wat na?
Na deze richting kan je gaan werken. Je  krijgt de startkwalificatie om het beroep van verwarmingsinstallateur-onderhoudstechnicus te kunnen uitoefenen.

Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid kan opnemen voor het eigen werk en na enige ervaring, aan de hand van technische informatie onderhouds- en installatiewerkzaamheden kan uitvoeren.

Indien je het attest van bedrijfsbeheer behaalde behoort zelfstandige tot de mogelijkheden.

Verder studeren kan eventueel ook. Bacheloropleidingen kunnen aangevat worden, hoewel deze studies niet voor de hand liggend zijn na een beroepsopleiding.

SMARTSCHOOL

Smartschool Eerste Graad
gitok1.smartschool.be

Smartschool Bovenbouw
gitok2.smartschool.be