Een opleiding op maat van de “elektrotechnicus”, een praktisch – theoretische opleiding met als slogan, “elektriciteit is denken en doen”. Je kan later een verantwoordelijkheid opnemen, instructies geven, een project leiden en werken plannen. Dit geldt zowel voor  residentiële (woningen), tertiaire (kantoren) als industriële (fabrieken) installaties.

In het 3de en 4de jaar (elektrotechnieken) ligt de focus op de huishoudelijke installaties. Je ontwerpt schakelingen aan de hand van schema’s. Je voert de schakelingen uit en controleert ze door middel van metingen. Je bestudeert wetmatigheden en labo’s dienen om de technologie achter componenten of verschijnselen te kunnen begrijpen en verklaren.

Wat kan je behalen na de 2de graad
-           Oriënteringsattest
-           Getuigschrift van de 2de graad van het secundair onderwijs

lessentabel 2de graad tso elektrotechnieken

Vooropleiding
Het is niet noodzakelijk dat je een specifieke vooropleiding hebt gevolgd.
Deze richting kan je aanvatten na elke basisoptie van het tweede leerjaar.

Leerlingen uit de basisoptie Mechanica-Elektriciteit en Industriële wetenschappen van de 1ste graad hebben reeds kennis gemaakt met elektriciteit.

 

Wat na?
Als je kiest voor een studierichting van het studiegebied MECHANICA-ELEKTRICITEIT in de derde graad, zijn er mogelijkheden zowel in TSO als BSO. 
Dit wil niet zeggen dat alle overschakelingen zomaar vlot haalbaar zijn.
Na de 2de graad Elektrotechnieken tso kan de leerling in Gitok kiezen voor de 3de graad Elektrische installatietechnieken tso en Autotechnieken tso.

3de graad tso elektrische installatietechnieken

3de graad tso autotechnieken

SMARTSCHOOL

Smartschool Eerste Graad
gitok1.smartschool.be

Smartschool Bovenbouw
gitok2.smartschool.be