Eerste graad

Je (kleine) stap naar het secundair onderwijs

Gitok Luchtfoto gebouw eerste graad

Gitok eerste graad

Gitok eerste graad, in het groenste deel van Kalmthout, is al jaren dé referentie voor STEM- onderwijs.

Kleinschalig in aanpak, groots in begeleiding. Met slechts 320 leerlingen in de eerste graad op onze moderne campus in Heide is het een aangename school die zorgt voor een zachte overgang van basisschool naar secundair onderwijs.

Hartelijk, laagdrempelig en op jouw maat krijg je hier de perfecte kickstart voor een b(l)oeiende schoolcarrière.  Onze school wordt gemaakt door een fijne (leer)omgeving én het enthousiasme van leerlingen, leerkrachten, directie en ondersteunend personeel. 

Alle middelen worden ingezet om een leuke en leerrijke schooltijd door te brengen op Gitok eerste graad.

Meer dan studeren

Een gezonde, sociale geest en als we daar ook een gezond lichaam aan kunnen koppelen dan zorgen we daar graag voor met allerlei activiteiten in de loop van het schooljaar.

Gezonde voeding

Uitstappen, sportdagen, ...

Themadagen, fluodag, verkeersweek, ...

FAQ

Stem staat voor Science (natuurwetenschappen), Technology (technologie), Engineering en Mathematics (wiskunde). Natuurwetenschappen, techniek en wiskunde worden natuurlijk op elke school gegeven. Wij onderscheiden ons van andere scholen door sterk in te zetten op de E van engineering. Via projecten in verschillende vakken worden onze leerlingen uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan en de opgedane kennis uit de lessen wiskunde, natuurwetenschappen en techniek ook om te zetten in concrete toepassingen. Dit is niet alleen enorm leerrijk, maar ook supertof voor de leerlingen!

Om een pestprobleem op te lossen, is de eerste stap zicht krijgen op de situatie. Doordat wij een kleine school zijn kennen onze leerkrachten snel alle gezichten. Dat zorgt er ook voor dat leerlingen makkelijk contact kunnen opnemen met de leerlingbegeleiding of klassenleraar. Zij gaan altijd samen met de leerling op zoek naar een oplossing.

Om al onze leerlingen te sensibiliseren om op te komen tegen pesten, organiseren we ook jaarlijks een week tegen pesten. Via toneelstukken, videofragmenten en enquêtes bespreken we pestgedrag met al onze leerlingen.

Al onze leerlingen starten met een brede basiszorg. Dit wil zeggen dat wij iedereen zoveel mogelijk kansen willen bieden. Na de inschrijving vragen wij alle mogelijke informatie over onze nieuwe leerling op uit de lagere school en bij de ouders. We kiezen er wel voor om onze leerlingen eerst zelf te leren kennen alvorens we extra ondersteuning aanbieden. In de loop van oktober bespreken we op de klassenraad hoe we elke leerling op maat kunnen begeleiden. Na de klassenraden volgt er een oudercontact, waarin dit verder wordt besproken.

  • We zijn een échte STEM-school met de nodige infrastructuur en ervaren leerkrachten.
  • Doordat de eerste graad bij ons apart gevestigd is, gebeurt de overgang van lagere school naar middelbaar hier stapsgewijs. Alvorens onze leerlingen naar Gitok bovenbouw gaan, zijn ze alweer twee jaar ouder (en wijzer).
  • Gitok is een domeinschool. Dat wil zeggen dat we onder één dak leerlingen voorbereiden om verder te studeren aan een universiteit of hogeschool of klaarstomen voor de arbeidsmarkt.
  • Een bruisend leerkrachten- en begeleidingsteam met een groot hart voor de school en onze leerlingen geeft elke dag het beste van zichzelf.
  • De ligging: onze school ligt te midden van een heerlijk bosrijk gebied, maar toch vlak bij het station. Sommige bussen stoppen zelfs gewoon op het schooldomein, andere vlakbij. Ook met de fiets is onze school langs achterom veilig bereikbaar. 

Aan de start van het schooljaar krijgen beide ouders een co-account voor Smartschool. Zo hebben zij steeds toegang tot de punten en de schoolagenda van hun zoon of dochter. Afspraken i.v.m. facturatie kunnen gemaakt worden met het secretariaat.

Tijdens de middagpauze kan elke leerling een activiteit op maat kiezen. Sommige leerlingen verkiezen om wat te praten op een picknickbank, anderen kiezen om te basketballen of verzamelen zich bij de kaatsmuur. Er worden elke middag voetbalwedstrijden georganiseerd op de speelplaats en ook in de sporthal worden middagsporten aangeboden.

Tijdens de middagstudie kan je nog wat verder werken aan je huistaken of je les herhalen. Je kan ook naar de leeshoek om er rustig een boek te lezen. Kortom, er is voor iedereen een bezigheid op maat!

In de A-stroom zitten onze leerlingen met maximum 24 in een klas.

In de B-stroom is het maximum vastgesteld op 15 leerlingen.