3de graad Se-N-Se

1. Richtingen binnen Se-n-Se (secundair na secundair)

2. Profiel van de studierichting

2.1 Se-n-Se Regeltechnieken

Doelpubliek

De Se-n-Se opleiding Regeltechnieken richt zich naar leerlingen die in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs.

De volgende vormingscomponenten worden als voorkennis beschouwd:

  • Basis elektriciteit zowel gelijk- als wisselstroom
  • Motoren
  • Basis elektronica


Praktisch betekent dit dat de vooropleiding een degelijke component elektriciteit, automatisering en praktijk moet bevatten (vb. Elektrische Installatietechnieken).

Na de studies

Door deze zeer praktisch gerichte opleiding verwerven de leerlingen een startkwalificatie om regeltechnische problemen aan te pakken. Daardoor kunnen ze vaak terecht in de chemische en petrochemische nijverheid als regeltechnicus.
Ook andere bedrijven waar aan installatie en onderhoud van meet- en regelapparatuur gedaan wordt, bieden frequent arbeidplaatsen.

Het specifieke aan de opleiding

Omwille van een nauwe samenwerking met ACTA (Antwerps centrum voor toegepaste automatisering) en het RTC, worden de labozittingen en de geïntegreerde proef in het labo van ACTA georganiseerd. Dit labo is speciaal ontworpen voor industriegerichte opleidingen. Een stageperiode van twee weken wordt in nauwe samenwerking met bedrijven uit het havengebied georganiseerd.

Lessentabel, regeltechnieken